[Cabinet Individual de Psihologie “Cercel Ileana” ]
Acasă » Articole » SĂNĂTATE » SĂNĂTATE

Boala – prieten sau duşman?

Boala – prieten sau duşman?

Boala este un cuvânt întâlnit foarte des în convorbirile cu prietenii, familia sau simpli cunoscuţi. O întâlnim la tot pasul, la televizor, la radio, auzim vorbindu-se pe strada despre ea, iar dacă printr-o întâmplare ajungem într-un spital este deja subiect tabu.

Cum se instalează boala? Foarte simplu, aţi răspune: un mare ghinion, te simţi rău, faci o vizită la medic şi uite aşa ieşi din cabinet cu o foaie de hartie pe care scrie un nume ciudat, parcă provenit din altă limbă şi cu denumiri de medicamente care te înfioară numai la gândul că va trebui să le înghiţi în fiecare zi, căci sa fim serioși, cui îi place să  înghită micile sau marile pilule, unele colorate, altele pur şi simplu albe, marcate cu un semn distinct? Dar oare aşa decurge totul? Chiar ne simţim rău şi ne îmogăţim cu o boală, aşa printr-o bătaie de palme? Răspunsul este NU.

Totul decurge printr-un proces lent, dar sigur, un proces ce poate fi încetinit şi de multe ori oprit dacă acordăm atenţie detaliilor şi situaţiilor din viaţa noastră de zi cu zi.

Prima întrebare, pentru a înţelege mecanismul este: „ Ce este boala?”.

„Boala este o stare particulară organismului, condiţionată de acţiunea nocivă a diverşi factori detreminanţi din mediu, caracterizată printr-un complex de modificări morfologice şi funcţionale, cu carcater reactiv şi lezional, ce tulbură reglarea şi activitatea la diferite niveluri funcţionale”. Complicat, nu-i aşa? 

Suntem cu toţii de acord că este  o stare a organismului, dar conform definiţiei ceva o declanşează…acei factori determinanţi din mediu. Următoare întrebare logică ar fi: „Cine sunt aceşti factori?”. Ei bine, răspunsurile variază….viruşi, bacterii, ciuperci, stări tensionate repetate, niveluri ridicate de stres, frustrări acumulate, furii, ignoranţa, evenimente traumatizante şi lista poate continua.

Pe scurt, boala reprezintă ieşirea unei persoane din armonia sa cu sine. Când eşti în armonie cu tine nu eşti frustrat, iritat, mâhnit, supărat….te afli într-o stare perfect armonioasă, în care pacea, fericirea şi recunoştiinţa se îmbină perfect. Şi acum, în mod inevitabil va apărea întrebarea…”Cum să trăim în aşa zisa armonie când în lume există probleme, relaţii tensionante cu şeful, când nu avem un şef şi-l căutam în fiecare colţişor…etc., este oare posibil?”. Ei bine, DA. Totul este posibil, chiar şi imposibilul devine posibil când un om cu o mare voinţă şi motivaţie se decide să-l transforme în posibil.

Sunt medicamentele o solutie?

Da,sunt, dar pe termen scurt. Nu va aşteptaţi să luaţi câteva zile pastile şi problema să trecă de la sine imediat pentru că nu se va întâmpla. Chiar dacă pe moment simptomele dispar, ele vr reveni în timp, deoarece nu aţi tratat cauza, ci doar efectul.

Ce rol au remediile naturale?

Remediile naturale servesc la direcţionarea efortului lăuntric, la direcţionarea şi focalizarea pe vindecare. Beneficiul acestora în raport cu cele alopate este constituit de lipsa de toxine, deci nu suprasolicită şi alte organe în procesarea şi eliminarea toxinelor, singurele acţiuni având loc asupra organului sau organelor cu funcţiune dificilă şi asupra celor sănătoase, revigorându-le.

Ce presupune vindecarea?

Vindecarea presupune regăsirea de sine, simplu vorbind. Procesul de vindecare este uşor urmat şi necesită o participare activă a pacientului. Vindecarea propriu-zisă are loc în interiorul pacientului prin modificarea percepţiilor acestuia asupra lumii, împăcarea acestuia cu sine însuţi şi cu cei aflaţi în conflicte, armonizarea relaţiilor defectoase, recunoaşterea şi îndreptarea greşelilor, exprimarea directă a sentimentelor, etc.

Procesul de vindecare este sprijin de administrarea tratamentului alopat sau naturist, prin schimbarea stilului e viaţă, de multe chiar şi de câteva şedinţe cu un terapeut capabil, dar niciodată nu este realizat doar prin aceste mijloace.

Ce se întâmplă după vindecare?

În multe cazuri vindecarea are loc, uneori temporal, alteori definitiv. Răsuflăm uşuraţi că am scăpat şi ne vedem de viaţa noastră. Sau nu…. Să facem un mic exerciţiu de gândire: ne-am îmbolnăvit, după un tratament şi după o mică călătorie în interiorul nostru vindecarea şi-a făcut apariţia. Suntem ferciţi şi revenim la stilul vechi de viaţă, oricare ar fi el. Care  sunt şansele de a ne îmbolnăvi din nou? Ei bine, destul de mari. Boala e ca un semnal de alarmă că ceva nu merge bine, deci cel mai bun lucru de făcut este să descoperim ce nu este în regulă şi să rezolvăm sau să depăşim momentul, altfel mai devreme sau mai târziu revenim la boală, din nou.

Petreceţi timp cu familia, cu prietenii, singur,în natură, meitând, fâcând exerciţii şi găsiţi calea care vă armonizează viaţa şi prin care puteţi trece cu brio prin această viaţă minunată. 

Categorie: SĂNĂTATE | Adăugat de: Ileana (2013-08-22)
Vizualizări: 208 | Tag-uri: boala medicamente pilule virusi bac | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: