[Cabinet Individual de Psihologie “Cercel Ileana” ]
Acasă » Articole » MOTIVAȚIE » MOTIVAȚIE

Vreau sa fiu învingător - partea 1

Vreau sa fiu învingător - partea 1 

Toţi avem momente în viaţa când ne simţim la pământ. Când nu ştim încotro să o apucăm. Când ne întrebăm: „Ce să facem?”, „Ce am greşit de am ajuns aici?”,  „De ce toate visele noastre s-au năruit?”, „Ce au făcut alţii de au succes şi noi suntem împovăraţi de responsabilităţile şi grijile zilnice?”.

Einstein spunea că: „în fiecare copil se ascunde un geniu”.Fiecare dintre noi are şansa de a fi un invingător, dar de cele mai multe ori noi nu credem în ea. „Nu pot fi ca alţii pentru că eu  nu am banii lor, cunoştinţele lor, eu nu am pe nimeni care să mă ajute …..”. Astfel noi ne limităm singuri, ne impunem viaţa pe care o avem şi de care suntem nemulţumiţi. Gândirea negativă în care este primită moştenire de la părinţi, de la cei din jurul nostru când ne spuneau: „Tu nu poţi fi bogat!”, „Va trebui să munceşti pentru fiecare bănuţ pentru că nimeni nu o să-ţi dea nimic!”, „Tu nu ai cunoştinţele lui X ca să răzbaţi în viaţă!”.

În aceste condiţii cum să reuşim să ne îndeplinim visele?

Dar tu nu ştii că eşti capabil să îţi schimbi viaţa în orice moment, că eşti destul de puternic să faci acest lucru, că succesul nu depinde în prea mare măsură de noroc! El este rezultatul modului tău de viaţă, al principiilor tale pe care le-ai consolidat de-a lungul timpului.

Adevărul este cu totul altul. Tu eşti cel care decide ce fel de viaţă vrei să ai, tu eşti cel care face alegerile!

Rezultatele nu depind de situaţia în care te afli, ci de modul în care o foloseşti! Fiecare dintre noi avem posibilitatea de a fi învingători, dar pentru asta trebuie să faci o schimbare.

Pasul 1: Decide-te ceea ce vrei să fii!

Oamenii se decid destul de greu, mai ales atunci când trebuie să rişte. Frica de necunoscut îi blochează. Frica de a nu greşi este atât de mare încât ne ţine aici, în prezentul care nu ne convine. „Dacă nu voi reuşi?”, „Dacă pierd tot, atunci ce voi face?” sunt întrebările care spun „adio” viselor noastre, care ne cantonează în trecut. Renunţăm la viitor, ancorându-ne în trecut. Vrem să înotăm, dar avem mâinile legate? Chiar şi când le dezlegăm trebuie să alegem în ce sens o facem? Ne lăsăm duşi de curent sau înotăm împotriva curentului?  Este mai uşor să ne lăsăm duşi de val, dar ajungem unde dorim? Cu siguranţă, NU!

Majoritatea aleg aceea rutină zilnică care le inspiră siguranţă. Dar este aşa? Fac ei ceea ce doresc sau „pasc doar iarba pe care o cunosc” neştiind că puţin mai încolo îi aşteaptă ceva mai bun? Ne este teamă să facem o alegere din teama de a nu greşi. Aceste greşeli nu le facem din prea mult raţionament cum ne place să credem, ci din cauza faptului că nu avem încredere în noi. Nu mai căuta alternative! Decide-te! Orice schimbare porneşte de la o decizie! Eşti actor în propria piesă: „Jocul Vieţii”. Ce rol alegi: joci pentru a nu pierde sau joci pentru a câştiga? Cel care se străduieşte să nu piardă se concentrează doar asupra riscurilor şi pericolelor. Cel care se axează pe câştig, vede în faţa sa doar şansa victoriei. Care dintre aceste două roluri crezi că este al tău?


Categorie: MOTIVAȚIE | Adăugat de: Ileana (2013-07-19)
Vizualizări: 156 | Comentarii: 3 | Tag-uri: planuri, Einstein, invingator, decide-te, frica, gandire pozitiva, vise | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 2
1  
Foarte motivational! Multumim!

2  
Cu placere! Va mai asteptam pe la noi!

Prenume *:
Email *:
Cod *: