[Cabinet Individual de Psihologie “Cercel Ileana” ]
Acasă » Articole » MOTIVAȚIE » MOTIVAȚIE

Sărbătorile şi depresia

        Odată cu venirea sărbătorilor creşte şi numărul cazurilor de depresie în rândul persoanelor singure.  În loc să se bucure de Sfintele Sărbători, de viaţă, de soare, majoritatea acestora stau şi rememorează trecutul.

          Îşi amintesc cum era atunci, ce făceau şi totul se învârte în jurul acelei perioade apuse.

          De ce trebuie să vă întristaţi singuri când vă puteţi bucura de tot ce vi se întamplă frumos în viaţă? Staţi şi faceţi comparaţii între trecut şi prezent.

          Nu este mai bine să vă bucuraţi de razele de soare, de natură, de libertatea pe care o aveţi să faceţi tot ce vă doriţi şi nu aţi putut până acum?

      Faceţi-vă  prieteni  noi, plimbaţi-vă, bucuraţi-vă de fiecare floare sau gâza întalnită…sau fiţi şi mai activi: începeţi o activitate sportivă, dansaţi pe melodia favorită. Cel mai important este să vă simţiţi excelent şi să savuraţi fiecare clipă ca un copil ce tocmai descoperă lumea. Fiţi creativi şi curajoşi!

          Vedeţi partea plină a paharului în loc să plângeţi după cea goală.

           Toţi oamenii trec prin astfel de perioade, dar fiecare are modul său de gândire: unii se ancorează în trecut pentru un timp, alţii învaţă să treacă repede peste fiecare neplăcere. Nu trebuie să ştergeţi din memorie amintirile, ci să vedeţi unde aţi greşit şi să nu repetaţi greşeala.

           Trecutul este doar pentru a învaţa cum să procedezi în viitor!

           Asadar, analizează trecutul, trăieşte prezentul şi construieşte-ţi viitorul!

 

 

Categorie: MOTIVAȚIE | Adăugat de: Ileana (2017-04-13)
Vizualizări: 34 | Tag-uri: trecut, depresie, Traieste, Sarbatori | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: