[Cabinet Individual de Psihologie “Cercel Ileana” ]
Acasă » Articole » MOTIVAȚIE » MOTIVAȚIE

Cum să fii motivat în orice situaţie?

Cum să fii motivat în orice situaţie?

Motivaţia este acel ceva care te face să acţionezi, să faci un pas înainte sau să nu faci nimic.

Motivaţia este atunci când te trezeşti dimineaţa pentru a merge la muncă, atunci când te dor picioarele, dar mergi până la alimentară să cumperi mere.

Motivaţia este de 2 tipuri: internă şi externă. Cea externă este cea care vine din exterior (când şeful îţi dă un bonus pentru că îi aduci cafeaua dimineaţa, deşi tu deteşti să faci asta). Motivaţia interioară este cea care vine din interiorul nostru şi cea care are şi cel mai puternic impact asupra acţiunilor întreprinse de dumneavoastră. Motivaţia internă este cea care se află sub controlul nostru, în timp cea exterioară ne slăbeşte motivaţia personală.

Poate aveţi un nou proiect de realizat, sau poate doriţi să mergeţi la sală sau să vă schimbaţi modul de viaţă, dar nu aveţi suficientă motivaţie să o faceţi. Ce e de făcut? ACŢIONAŢI!

Documentaţi-vă despre proiect, întrebaţi-i pe cei care au mai făcut aşa ceva înaintea dumneavoastră, faceţi-vă un abonament la sală, cumpăraţi-vă o carte sau citiţi pe net despre un stil de viaţă sănătos, apoi începeţi prin a consuma la cel puţin o masă mâncare hrănitoare şi sănătoasă. Chiar dacă nu vă simţiţi motivat să începeţi ceva, totuşi ridicaţi ştafeta şi continuaţi să vă realizaţi ţelul.

Stabiliţi-vă un standard foarte ridicat, poate chiar cel mai ridicat. Alegeţi să fiţi cel mai bun, cel mai minunat, cel mai extraordinar. Dacă dumneavoastră credeţi că puteţi reuşi, atunci veţi reuşi, dacă credeţi că nu puteţi, atunci aveţi dreptate. Impregnaţi-vă standardul în orice acţiune pe care o întreprindeţi, indiferent că lucraţi la proiectul carierei dumneavoastră, că vă plimbaţi căţelul sau că spălaţi vasele.

Împărţiţi-vă obiectivul în paşi cât mai mici. Luaţi-le pe rând şi face din fiecare pas un succes. Faceţi-vă o listă cu paşii ce necesită a fi urmaţi şi asiguraţi-vă că daţi tot ce e mai bun din dumneavoastră şi excelaţi în fiecare decizie făcută. Organizaţi-vă timpul, aşa încât să nu irosiţi o veşnicie pentru un lucru minor.

Stabiliţi-vă termene pentru fiecare proiect început şi pentru fiecare etapă ce trebuie dusă la bun sfârşit. Încercaţi să respectaţi termenele, pentru că mai multe termene nerespectate vă scad stima de sine, vă fac să vă simţiţi obosit şi stresat. De aceea, mare atenţie când decideţi data terminării unei sarcini. Nu alegeţi un timp foarte scurt în care să nu aveţi timp pentru a finaliza ce va-ţi propus, decât să vă mai rămână timp ce poate fi refolosit.

Pe toată durata desfăşurării activităţii, păstraţi-vă o mentalitate pozitivă, învingătoare şi puternică. Metalul dumneavoastră re o putere nebănuită, de aceea acordaţii foarte multă atenţie şi selectaţi-vă gândurile. Nu permiteţi gândurilor negative să vă influenţeze şi să vă întoarcă din drum. Sunteţi stăpânul dumneavoastră! Deciziile pe care le luaţi vă influenţează viaţa!

Fiţi recunoscători în timpul şi după terminare proiectului. Mulţumiţi Universului pentru inspiraţia de care daţi dovadă, pentru informaţiile care v-au ajutat în realizarea lui. Exprimaţi-vă recunoştinţa pentru lucrurile bune din viaţa dumneavoastră. Întocmiţi o listă cu minim 15 puncte în care să vă exprimaţi recunoştinţa şi mulţumirea. Nu numai că veţi realiza cât de binecuvântat sunteţi, dar vă va spoiri încrederea în sine, dar şi motivaţia interioară de a realiza multe lucruri măreţe. 

Orice poţi face sau visezi că poţi, începe chiar acum! Îndrăzneala are geniu, magie şi putere. Începe chiar acum!” (Goethe)

Categorie: MOTIVAȚIE | Adăugat de: Ileana (2013-07-19)
Vizualizări: 316 | Tag-uri: motivare, afirmatii, proiect, obiective, actioneaza, viata, mentalitate pozitiva | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: