[Cabinet Individual de Psihologie “Cercel Ileana” ]
Acasă » Articole » DEZVOLTARE PERSONALĂ » DEZVOLTARE PERSONALĂ

Iartă-i pe ceilalţi!

Iartă-i pe ceilalţi! 

Cu siguranţă la un moment dat în viaţa ta au existat persoane care s-au comportat într-un mod nu tocmai plăcut cu tine sau care fiind supărate şi-au vărsat năduful pe tine şi te-au rănit cu vorbele lor.

E momentul să le ierţi pentru a-ţi putea conduce viaţa mai departe  într-un mod plin de iubire, de pace şi de sentimente pozitive. Supărarea pe care o ai pe cei din jur care te-au deranjat într-un fel sau altul nu aduce nimic benefic, dimpotrivă energii şi sentimente negative. Pentru fiecare clipă în care eşti supărat, trist şi te gândeşti la persoanele care te-au deranjat, pierzi o clipă magnifică de fericire, în care poţi să trăieşti viaţa aşa cum ţi-o doreşti, să zâmbeşti şi să te bucuri de tot ceea ce se află în jurul tău.

Iertarea reprezintă acceptarea situaţiei de către tine (oricum nu se poate schimba ceva ce s-a petrecut în trecut) şi tragerea concluziilor din aceasta, concluzii care să le foloseşti în viitor ca învăţături pentru a nu mai ajunge în astfel de situaţii în viitor. Priveşte totul ca pe o lecţie care te ajută să evoluezi, să înţelegi lumea la nivel mai avansat.

Refuzul de a ierta pe cineva te ţine în loc. În acest fel rămâi la stadiul de victimă. Cum o victimă nu poate fi niciodată fericită, tu îţi distrugi unica şansa de fi fericit. Un lucru foarte important de ţinut minte este că singura persoană care este responsabilă de fericirea, bunăstarea şi sentimentele tale eşti TU!

Priveşte întâmplările din unghiul naratorului. Detaşează-te de situaţie şi vezi unde ai greşit tu şi cealaltă persoană. Pune-te pe rând în locul fiecăreia dintre persoanele participante la dialog şi dă-ţi seama ce a determinat-o să reacţioneze în acel mod.

După ce devii mai relaxat, discută cu persoana sau persoanele implicate. Lămuriţi toate aspectele problemei şi găsiţi soluţii care să avantajeze ambele părţi. Căutaţi într-un mod paşnic aceste soluţii. Nu este benefic nimănui să se creeze alt set de probleme pe lângă cele deja avute.

Vă doresc multă pace în inimi, iar puterea de a ierta să vă fie aliat!

Iertarea nu schimbă trecutul, dar îţi lărgeşte perspectivele spre viitor.” (Paul Boese, medic olandez)

Categorie: DEZVOLTARE PERSONALĂ | Adăugat de: Ileana (2013-07-19)
Vizualizări: 168 | Comentarii: 1 | Tag-uri: victima, iertare, iertarea, zambesti, viata, iarta, fericire, energii, sentimente negative, iubire | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: