[Cabinet Individual de Psihologie “Cercel Ileana” ]
Acasă » Articole » DEZVOLTARE PERSONALĂ » DEZVOLTARE PERSONALĂ

Cum să te iubeşti pe tine pentru ai putea iubi pe ceilalţi?

Cum să te iubeşti pe tine pentru ai putea iubi pe ceilalţi?

 

"Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi.”

Aceasta este învăţătura Bibliei: să-i iubim pe cei de lângă noi ca pe noi înşine. Spunem mereu că îi iubim pe ceilalţi, dar oare chiar o facem? Puţini sunt cei care ştiu să se aprecieze, să se respecte pe sine şi să îşi iubească sinele.

Concluzia este foarte simplă, pentru a putea oferi iubire altora e necesar ca noi înşine să fim iubire, să putem să ne iubim şi ne acceptăm aşa cum suntem în orice situaţie şi în orice moment. Oare chiar ne iubim pe noi înşine?

"Dacă vreţi să iubiţi, faceţi-vă timp pentru a asculta glasul misterios al inimii! ”, sugerează scriitorul şi profesorul de meditaţie budistă Jack Kornfield.

Ascultaţi-vă vocea interioară, fiţi receptivi la nevoile pe care le aveţi. Nu consideraţi că este o acţiune egoistă dacă vă preocupaţi de propriile nevoi. Ceea ce se petrece cu propria persoană atunci când ne îngrijim de noi înşine este cu adevărat minunat. Rezervele noastre spirituale şi fizice cresc, iar noi putem oferi celor din jur preţuirea, compasiunea şi iubirea de care aceştia au nevoie.

Atunci când simţiţi că aveţi nevoie de un moment de solitudine pentru a vă reîmprospăta forţele interioare, pur şi simplu acordaţi-vă acel timp!

Când aveţi nevoie de timp pentru a vă focaliza pe ce este prioritar în viaţa dumneavoastră, acordaţi-vi-l!

Atunci când simţiţi nevoia să vă hrăniţi propria fiinţă, nu căutaţi să scăpaţi de această îndatorire lăsând-o în grija altora!

Nu încercaţi să cerşiţi iubirea altora, doar pentru că dumneavoastră nu aveţi suficientă iubire pentru a vă hrăni persoana dumneavoastră, pentru că nu vă iubiţi şi nu vă respectaţi. Veţi ajunge la un punct care se numeşte idolatrizare. Această stare  periculoasă nu este menită să dureze la nesfârşit, iar atunci când se va termina, dumneavoastră veţi fi cel care v-a suferi şi îşi va pierde încrederea în sine, provocându-vă un adevărat dezastru emoţional în care vor fi traşi în mod inevitabil şi cei care sunt lângă dumneavoastră.

Atunci când vă iubiţi pe dumneavoastră înşivă, vă asumaţi responsabilitatea propriei direcţii în viaţă şi responsabilitatea împlinirii nevoilor dumneavoastră personale! Dacă dumneavoastră nu vă satisfaceţi dorinţele, nimeni nu o va face pentru dumneavoastră!

Iubirea este, cel mai presus de toate, darul nostru pentru noi înşine!” (Jean Anouilh)

Categorie: DEZVOLTARE PERSONALĂ | Adăugat de: Ileana (2013-07-19)
Vizualizări: 141 | Tag-uri: respecte, apreciere, sinele, fiinta, responsabilitate, indatorire, iubire de sine, solitudine, iubire | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: