[Cabinet Individual de Psihologie “Cercel Ileana” ]
Acasă » Articole » DEZVOLTARE PERSONALĂ » DEZVOLTARE PERSONALĂ

Cum să folosim puterea gândului pentru a ne atinge ţelurile?

Cum să folosim puterea gândului pentru a ne atinge ţelurile?

Gândul este prezent permanent în viaţa noastră. Toţi oamenii gândesc non-stop, uneori chiar ne trec mai multe gânduri în acelaşi timp prin minte. Mergem pe stradă, observăm noul model de maşină apărut şi ne şi imaginăm cum conducem acea maşină, semaforul se face verde şi gândul nostru e să ne grăbim pentru a ajunge la timp la şedinţă, ne amintim de şedinţă şi bum…realizăm că am uitat tocmai proiectul pe  care urmează saă-l prezinţi şi uite aşa găndurile se succed în mimtea umană cu o viteză mult mai mare decât a luminii. Interesant, nu?

Gândul ne influenţează starea de spirit într-un procentaj foarte mare. Dacă pentru câteva minute aducem în minte accidentul de maşină care să difuzat de curând la televizor, ţeava de la calorifer care nu conteneşte să se fisure, plata amenzii primite cu câteva zile în urmă…sentimentele cae vor predomina vor fi de neputinţă, îngrijorare, mâhnire şi uite aşa, din una în alta ajungem depresivi sau chiar mai rău.

Pe de altă parte dacă ne trezim dimineaţa cu zâmbetul pe buze, privim soarele ce intră pe fereastră şi exclamăm cu bucurie că tocmai a început  o nouă zi, aşteptăm cu nerăbdare evenimentele ce vor petrece şi privim fiecare moment ca pe o oportunitate de a realiza ceva măreţ, sentimentele încep să se schimbe. Fericirea şi va face loc încetişor, starea de bin se va simţa ca la ra acasă şi surpriză….vom constata că lucrurile încep să se îmbunătăţească. Nici nu-i de mirare, când avem o gândire pozitivă.

V-aţi gândit vreodată că modul în care gândiţi vă influenţează viaţa enorm? Dacă nu, poate ar trebui să luaţi în considerare acest amănunt.

Gândul este o vibraţie foarte subtilă care nu poate fi simţită în modul în care ne-am aştepta, ca o ciupitură, dar care ne influenţează viaţa tăcut. Gândul se aseamănă izbitor de mult cu forţa de gravitaţie, nu o putem simţi, dar suntem conştienţi că fără ea, acum am pluti necontrolat..n-ar fi prea drăguţ, nu-i aşa?

Studiile au arăta că gândurile pot vindeca boli, pot schimba mentalităşi, pot schimbă vieţi…practic pot face orice. Ele sunt o forţă foarte puternică pe care o deţinem, dar pe care puţin o folosim.

Gândurile pozitive, înălţătoare au o vibraţie înaltă în comparaţie cu cele negative. Persoanele din jurul nostru pot prelua indirect tiparul gândurilor pe care le emanăm, deci dacă gândim pozitiv, prin frecvenţa pe care o emitem, persoanele ce ne seamăna încep a gândi în acelaşi mod. Gândurile rele şi negative nu pot influenţa pe cineva în aceiaşi măsură ca cele pozitivi, deoarece au o vibraţie mau joasă, iar cel care gândeşte pozitiv atrage spre sine toate minţile care rezonează cu el. Aceste forţe pe care o persoană pozitivă le atrage au puterea de a înfrânge gândurile malefice emanate de cei răi sau egoişti.

Cum să începi să gândeşti pozitiv?

Poate că pare greu să-ţi schimbi modul de gândire, probabil că deja te gândeşti că nu îi poţi monitoriza toate gândurile pe acare le emani, dar află că nici nu trebuie. Începe prin a-ţi implementa în minte gânduri pozitive, înălţătoare, care îţi aduc zâmbetul pe bze şi care te fac să te simţi cu adevărat bine. Începe fiecare zi cu zambetul pe buze, fi recunoscător pentru somnul minunat de care te-ai bucurat, bucură-te că a răsărit soarele, simte  că începi o nouă aventură minunată în acestă zi, gândeşte-te că fiecare acţiune care ţi se poate părea greu de îndeplinit poate este şansa ta de a atinge o nouă treaptă în carieră şi aşa mai departe.

Inevitabil că la început vor apărea şi gânduri mai puţin plăcute. Când descoperi un astfel de gând, pune-ţi câteva întrebări:

·         „Care este cauza pentru care gândesc aşa?”

·         „E posibil să se materializeze?”

·         „Pot face ceva pentru a preveni situaţia neplăcută să aibă loc?”

·         Caută soluţii şi detaşează-te de situaţie, atunci când te agăţi de un mic detaliu, pierzi din vedere peisajul.

Adaugă în limbajul tău de zi cu zi cât mai multe afirmaţii pozitive,  cum ar fi:

·         În fiecare zi mă simt din ce în ce mai bine.

·         Mulţumesc pentru sănătatea, vigoarea şi puterea care nu contenesc să sporească. Acum mă bucur de o adevărată sănătate de fier.

·         Sunt sănătos, prosper şi înţelept. Sunt! Sunt! Sunt!

·         Aleg acum belşug şi îndestulare pentru mine şi pentru întreaga omenire.

·         Trăiesc o viaţă fericită, îndestulătoare, îmbelşugată şi ajut alţi oameni să trăiască vieţi fericite, îndestulătoare, îmbelşugate.

Fi-ţi pozitivi şi viaţa vă v-a răsplăti!

Categorie: DEZVOLTARE PERSONALĂ | Adăugat de: Ileana (2013-08-22)
Vizualizări: 226 | Tag-uri: gandurile influenteaza viata gandir | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: