[Cabinet Individual de Psihologie “Cercel Ileana” ]
Acasă » Articole » DEZVOLTARE PERSONALĂ » DEZVOLTARE PERSONALĂ

Cum să atingem echilibrul în vieţile noastre?

Cum să atingem echilibrul în vieţile noastre?


Cu toţi vrem să fim persoane active şi anticipative, să avem o carieră de succes, o familie iubitoare, prieteni cu care să ne petrecem timpul liber şi să ne distrăm …. şi nu în ultimul rând să avem timp pentru a ne îngriji pe noi.

Şi dumneavoastră vă doriţi asta, nu-i aşa?

Ei bine…în următoarele rânduri o să vă prezint câteva sugestii pentru a îmbunătăţi aspectele vieţii dumneavoastră care au nevoie puţină revigorare.

Primul pas pentru a avea viaţa dorită este să aveţi o atitudine pozitivă şi activă care să rezoneze cu viaţa mult visată. De exemplu dacă doriţi o slujbă mai bună sau o avansare comportaţi-vă ca şi cum aţi avea-o: îmbrăcaţi-vă, vorbiţi şi acţionaţi adecvat funcţiei dorite.

Şi totuşi nu este de ajuns! Investiţi în dumneavoastră şi în aspectele vieţii în care doriţi să schimbaţi ceva pentru a vă realiză scopurile. Deci…..să începem! 

1.    Cariera

Investiţi în propriile dumneavoastră calităţi! Nu suportaţi o slujbă dacă nu vă place ceea ce faceţi, nu vă limitaţi la un nivel de trai dezagreabil doar de teama schimbării!

Puneţi-vă periodic întrebări: „Unde vreau să fiu peste 3 ani?”, „Cum pot ajunge acolo?”.

Renunţa-ţi la convingerile care vă limitează şi vă ţin pe loc!

Bucuraţi-vă de cariera pe care o aveţi!

Puneţi-vă în valoare în ceea ce faceţi!

Hotărâţi-vă să munciţi într-un domeniu care vă place cu adevărat!

Începeţi de astăzi să acţionaţi: înscrieţi-vă la un curs de perfecţionare, căuta-ţi locul de muncă visat, decide-ţi ce paşi să urmaţi în fiecare zi pentru a vă aduce mai aproape de ţintă. 

2.    Minte/trup

Mintea şi trupul sunt într-o permanentă conexiune cu gândurile dumneavoastră, cu stările şi sentimentele pe care le trăiţi. De aceea nu neglijaţi!

                               Cu toţi vrem să fim persoane active şi anticipative, să avem o carieră de succes, o familie iubitoare, prieteni cu care să ne petrecem timpul liber şi să ne distrăm …. şi nu în ultimul rând să avem timp pentru a ne îngriji pe noi.

  

      ü  practicaţi meditaţia

  ü     faceţi regulat exerciţii fizice

  ü acorda-ţi o mare atenţie dietei dumneavoastră

            ü     nu neglijaţi orele de somn

Mintea şi trupul reprezintă tot ce aveţi!


 

3.    Situaţia financiară

Evaluaţi-vă permanent situaţia financiară! Acordaţi un punctaj între 0 şi 10 pentru evaluare (0 însemnând cazul în care cheltuiţi mai mult decât câştigaţi şi nu aveţi economii, iar 10 cazul în care vă bucuraţi de independenţă financiară şi nu mai sunteţi nevoit să  câştigaţi bani pentru a vă întreţine).

Dacă nota acordată de dumneavoastră nu este 10, păşiţi cu un pas înapoi şi priviţi cu atenţie, încercând să vă daţi seama ce nu se este în regulă.

O situaţie financiară deficitară are un efect negativ asupra dumneavoastră şi a familiei dumneavoastră. Dar nu alerga-ţi după bani pentru a vă câştiga fericirea. Fericirea vine dintr-o calitate a vieţii şi deseori nu are legătură cu partea materială.

Ocupaţi-vă de calitatea vieţii şi veţi reuşi! 

4.    Relaţiile

Relaţiile se regăsesc în orice domeniu al vieţii noastre. Ele sunt cele care ne renasc anumite sentimente, cele care ne înfrumuseţează viaţa şi îi dau culoare. Aşadar, fi-ţi atenţi la buna funcţionare a acestora!

   Acordaţi-le atenţie! Relaţiile au nevoie de timp dedicat ei, înţelegere, compasiune şi iubire.
       ü  Fiţi conştient de diferenţele dintre dumneavoastră şi cel implicat! Diferenţele menţin integritatea şi elementul cheie într-o relaţie.

ü   Apreciaţi persoanele care le aveţi în jur! Un compliment şi un zâmbet la timpul potrivit face mai mult decât o mie de cadouri.

ü   Acordaţi afecţiune! Oamenii au o latură afectivă foarte pronunţată, de ce să nu o punem în valoare şi să nu ne arătăm sentimentele?

ü   Acţionaţi pentru a vă îmbunătăţi relaţiile! Nu aşteptaţi mereu să fiţi conduşi de ceilalţi. Luaţi atitudine! 

5.    Distracţia

Mulţi dintre noi uită că un asemenea cuvânt mai există. Haide-ţi să ne reamintim de el. Distracţia este necesară pentru a vă satisface. 

Renunţa-ţi la ideile promovate: „Sunt prea bătrân.”, „Trebuie să mă concentrez pe carieră.”, „Am un copil de crescut.” ş.a.

Acordaţi-vă timp pentru dumneavoastră!

 

6.    Contribuţia proprie

Luaţi iniţiativă şi în grupuri mai mari: în comunitate spre exemplu. Participaţi la colectarea de fonduri pentru o cauză nobilă, la un cros, la protejarea mediului înconjurător. Aceasta este o altă modalitate de a vă petrece timpul liber, de a vă face noi prieteni şi de a evolua.

Căuta-ţi fericirea şi iubirea în orice lucru pe care îl faceţi!

 

Categorie: DEZVOLTARE PERSONALĂ | Adăugat de: Ileana (2013-07-19)
Vizualizări: 128 | Tag-uri: convingeri, somn, minte, situatia financiara, perfectionare, cariera, exercitii, trup, meditatia, echilibru | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: