[Cabinet Individual de Psihologie “Cercel Ileana” ]
Acasă » Articole » CUPLU » CUPLU

Cum sa satisfaci nevoile zilnice ale partenerului?

Cum sa satisfaci nevoile zilnice ale partenerului?

Fiecare persoana are o rezerva de unde isi extrage energia pentru activitatile cotidiene: serviciu, copii, prieteni, familie, etc. Existenta cotidiana poate goli aceasta baterie si atunci principalele stari simtite sunt oboseala, furia, senzatia ca nu poti merge mai departe, te simti prea ingreunat pentru a face fata situatiilor stresante de zi cu zi.

Vestea buna este ca aceasta baterie poate fi reincarcata prin recunoasterea si aprecierea celor din jur si prin satisfacerea nevoilor personale.

Cele 7 nevoi  pe care i le poti satisface partenerului sunt:

1.     Nevoia  de a se simti intr-o stare de perfecta comunicare cu persoana de alaturi

Acorda-i cel putin 20 de minute zilnic, in care sa il faci sa se simta apreciat, ca tii la el si ca iti pasa de el. Cuplurile care comunica cel putin 20 de minute zilnic au sanse mai mari sa ramana impreuna decat cele care se ignora din cauza presiunilor cotidiene.

 

2.     Nevoia  de a se simti apreciat si pretuit

 In cuplu nu mai exista „eu” si „tu”, exista „noi”. Dar este esential sa pastram individualitatea fiecaruia. Acest fapt nu coincide cu a fi de acord cu partenerul tau in fiecare clipa si in fiecare lucru spus de acesta, dar arata-i ca-l apreciezi, arata-ti recunostinta de a fi alaturi de tine. Multumeste-i sotului care schimba becul de la bucatarie sau care repara soneria si fii recunoscator sotiei pentru mancarea delicioasa pe care tocmai a gatit-o sau pentru noua amenajare a dormitorului.

 

3.  Nevoia de a simti ca partenerul este sincer si demn de incredere Sineritatea este un element cheie in orice relatie. Cand uiti sau ascunzi ceva, chiar daca acel ceva nu are legatura cu relatia de cuplu in care esti implicat, intregul tau comportament se schimba: devii mai mohorat, irascibil, deprimat, hipersensibil si adopti o atitudine distanta.  Atat femeile, cat si barbatii au nevoie sa simta incredere reciproca, aceasta avand un important rol in viata celor 2 parteneri.


4.     Nevoia de a simti un angajament reciproc

Angajamentul este vazut de cele mai multe ori ca o constrangere, ca o legare definitiva de partener. Insa, la baza, angajamentul este o modalitate esentiala prin care ii arati persoanei de langa tine ca este importanta si ca tii la ea cu adevarat. Dezvoltati-va acest angajament prin alcatuirea unei liste cu activitati si visuri pe care sa le indepliniti impreuna in urmatorii 20 de ani. Acest exercitiu este o piatra de temelie pentru orice relatie care are pretentia ca va dura in timp.

 

5.     Nevoia de a simti ca participa la majoritatea deciziilor care ii afecteaza viata sau casnicia

De foarte mult timp este implementata ideea, de altfel gresita, ca barbatul este cel mai potrivit pentru a detine controlul asupra unei relatii. El decide in privinta a tot si face tot ce crede el ca este mai bine. Credeti ca este corect acest mod de abordare? Credeti ca femeia ar trebui sa detina puterea in relatia de cuplu? Indiferent caruia dintre voi apartine puterea in acest moment, reflectati asupra faptului ca daca unul dintre voi este cel care detine puterea, relatia in care va aflati este una toxica. Cel mai bun mod de a aborda o situatie conflictuala ce apare in urma luarii unei decizii este comunicarea dintre parteneri. Acestia pot face un exercitiu foarte simplu: pe o coala vor scrie situatia pe care o vor discuta, apoi vor imparti coala in 2 coloane: argumente pro si contra. Ganditi-va care vor fi efectele hotararii luate asupra relatiei voastre si asupra celor din jur si in ce mod va afecta aceasta relatia. Scorul cel mai mare obtinut la argumentele pro ori la argumentele contra va decide solutia finala.

 

6.     Nevoia de a simti ca partenerul este tandru cu tine verbal sau fizic

Tandretea are 2 sensuri diferite: pentru femei aceasta consta in imbratisari, saruturi, cuvinte dragastoase, oferirea atentiei prin intermediul cadourilor, dulciurilor, felicitarilor, florilor, pentru barbati aceasta inseamna de cele mai multe ori implinirea sexuala. Asadar, atentie barbati: nu uitati ziua de nastere a partenerei , cu atat mai putin aniversarea voastra, spuneti-i in fiecare zi cat de mult o iubiti, sunati-o doar pentru a o intreba cum se simte, iar seara tineti-o in brate tandru si ascultati-o. In acest mod se va simti mult mai bine. Pentru femei este de retinut ca si barbatul are nevoie de afectiune, doar ca nevoia lui este exprimata in alt mod: implinirea sexuala, tovarasie, admiratie, atractie fizica.

 

7.     Nevoia de a simti ca are o relatie spirituala intensa, in care vibrati amandoi  

Aceasta parte din viata oamenilor este adesea neglijata sau lasata pe ultimele locuri. Nu neglijati aceasta parte, deoarece aceasta are un aport pozitiv consistent la viata de cuplu. Cuplurile care au viziuni comune asupra vietii, mortii, au tendinta de a avea viziuni comune si in ceea ce priveste casnicia. Chiar daca, viziunile voastre nu coincid, nu disperati. Exprimati-va intelegerea in legatura cu sistemul de credinte si valori  al partenerului vostru si aratati-i ca va intereseaza opinia lui, chiar daca dumneavoastra nu doriti sa o implementati.

 

Aceste 7 indicii de a imbunatati viata partenerului, dar si viata de cuplu au efecte imediate si de durata daca sunt urmate zilnic. Fiti consecventi, iar rezultatele vor fi pe masura!

Categorie: CUPLU | Adăugat de: Ileana (2013-08-06)
Vizualizări: 502 | Tag-uri: nevoi partener atractie afectiune r | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: